De astrologie van 2022 – een korte analyse

Astrologie - Noordelijke Maansknoop in Stier

3D 2022 en wie is Hugo de Jonge?

[Dit artikel is geschreven op 18 december 2021}

Hoe kijk ik vanuit de astrologie naar het komende jaar 2022? En waar komt het fanatisme van de Hugo de Jonge vandaan?

Op 18 januari volgend jaar schuift de Noordelijke Maansknoop vanuit Tweelingen in Stier. Het zal daar 1,5 jaar blijven. Hiermee wijzigt het thema voor de wereld m.b.t de “coronavirus aanpak”. De afgelopen anderhalf jaar stonden in het teken van een politiek van hoge communicatiedruk die hand in hand ging met liegen en bedriegen, terug komen op wat gezegd is, manipuleren, twee gezichten waarvan niemand weet welk gezicht getoond wordt (noordelijke maansknoop in tweelingen) en dit alles gevoed vanuit een diepe bijna religieuze, zeg maar sektarische, overtuiging (zuidelijke maansknoop in Boogschutter).

Dit alles zal plaats maken voor een meer “gefocuste” aanpak. De heersende politiek zal ipv. te kiezen voor manipulatie het volle gewicht (Stier) inzetten om stap voor stap hun gestelde doelen te bereiken. Meer nog dan in de afgelopen periode zal met geld en macht (Schorpioen) gewerkt worden. En ook de dood zal geen onbekende meer zijn.
 
Voor de “andere kant” betekende de afgelopen anderhalf jaar dat haar stem (Tweelingen) groeide van niet aanwezig en stil tot een steeds harder geluid. De protestbeweging kwam op en ook dat heeft nu bijna religieuze trekken. Er ontstaat steeds meer een parallelle samenleving vormgegeven door een bij velen diep weten dat de richting in de toekomst haaks staat op de richting die “aangeboden” wordt. Liefde, vrijheid en broederschap zijn voor veel mensen geen loze kreten meer en worden langzaam een leefstijl.

Mensen staan voor een keuze

Omdat in de komende tijd nu voor iedereen zichtbaar kan worden wat de ware doelstellingen van de politici zijn zal dit nog meer leiden tot een transformatie (Schorpioen) van grote groepen mensen. Mensen zullen gevraagd worden nog dieper in zichzelf gaan en zich af te vragen wie ben ik, leef ik vanuit mijzelf of van wat mij aangepraat is en wat zijn daarin mijn waarden. Het is een keuze, kies je voor imago en alles wat daar bij hoort of kies je voor identiteit…. en alles wat dààrbij hoort. Kies je voor jezelf laten leven of kies je voor jezelf leven? De thema’s die het transformatieproces op gang zetten zijn de financiële markten en het “vertrekken” van veel mensen. Alles wat mbt. deze thema’s in het duister speelt zal de komende bijna twee jaar onderzocht en boven water gehaald worden. Nog meer dan nu al het geval is.

Astrologie - Geboortehoroscoop Hugo de Jonge

De astrologie van Hugo de Jonge

ΨKijken we naar de astrologie van de geboortehoroscoop van Hugo de Jonge, dan vallen er een paar zaken op. Hugo de Jonge paste de afgelopen anderhalf jaar perfect in de energie van de noordelijke maansknoop in Tweelingen. Een domineeszoon uit een zwaar protestantse omgeving, die zich gesterkt voelt in zijn werk door zijn geloof. Zijn transiterende noordelijke maansknoop werd aangestroomd in zijn 9e huis (religies) en gevoed door een sterke drang tot het prediken van zijn geloof door de zuidelijke maansknoop in Boogschutter ♐. Hugo heeft wel wat religieuze aspecten in zijn geboortehoroscoop. Denk aan Neptunus ♆ in Boogschutter en de Maan ☽ in Vissen ♓. Een soort religieuze dubbelwammie. Met Saturnus ♄ in Leeuw ♌ manifesteert zich verder ego en leiderschap, en bling bling (schoenen, cover Linda). Mars ♂ in Kreeft ♋ doet hem het emotionele als wapen gebruiken. Uranus ♅ in Schorpioen ♏ doet hem door roeien en ruiten gaan om zijn doelen te bereiken. Mercurius ☿ in Maagd ♍geeft een scherpe tong… En last but not least, Pluto ♇ conjunct zijn Noordelijke Maansknoop ☊ zette hem op zijn weg als De Grote Vernietiger. Hugo zal zijn hele leven proberen af te breken om vervolgens weer op te bouwen in een andere vorm met de koppigheid van een ram (Zuidelijke Maansknoop ☋ in Ram ♈). Religie, ego, wilskracht, sarcasme. De geschiedenis heeft meerdere keren geleerd dat dat een gevaarlijke cocktail kan zijn.
Komt Hugo op dezelfde positie terug in het nieuwe kabinet? Het zou me verbazen. Nu het straks met de noordelijke maansknoop in Stier niet meer gaat om de filosofie maar keihard om het resultaat (invoeren QR paspoort voor iedere Nederlander) denk ik dat er gekozen wordt voor brute kracht, een bull-dozer.

2022 wordt het jaar van wakker worden en revolutie

Goed bij dit alles is om te weten is dat vanaf 18 januari volgend jaar (2022) Uranus (wakker worden-protest-vrijheid-het volk) zich langzaam losmaakt uit de impasse met Saturnus. Steeds meer mensen gaan meer hun hakken in het zand daar waar het om overheidsregels gaat. “Nee” wordt dan steeds vaker een antwoord waardoor het evenwicht meer en meer zal verschuiven naar de wil van de om vrijheid vragende massa. 

2022 wordt het jaar van wakker worden en revolutie.

Dit was 3D Nederland. Waar leidt dit allemaal naartoe?

Over Jaap Spiering

Over Jaap Spiering

Een transiterende Noordelijke Maansknoop over mijn natal Zuidelijke Maansknoop. Het was 2014 en toen verdween ook het laatste van alles dat al verdwenen was; mijn werk. "Horoscopen" zei iets in mijn hoofd, "maak een website over horoscopen..." Ik had geen keus en zo ontstonden Horoscoopgids.nl en 1Horoscoop.nl, de voorlopers van Superhoroscoop.nl. Ik vertrok daarna naar Australië, leefde daar van het maken van horoscopen en de rest is geschiedenis.

Deel deze post

Lees ook alle andere posts