Een horoscoop voor je kind

Een horoscoop voor je kind. Ja of nee.

De kinderhoroscoop. Wie kent ze niet?

Ik las dit op de website van Jonathan Cainer, een bij leven bekende astroloog.

Een vraag voor Jonathan Cainer:

“Hallo Jonathan,

Uw prognoses hebben over het algemeen betrekking op de uitdagingen die wij als volwassenen ervaren. Ik kan ze zelden in verband brengen met de situaties die mijn kinderen meemaken….

“Hoi Wil,

Dat komt omdat ik voor volwassenen schrijf. Als ik een “kinderastroloog” was, zou ik sommige invloeden anders lezen en andere taal gebruiken. Ik weet niet zeker of dit zo goed zou zijn voor kinderen (of hun ouders). Ik kan meevoelen met die ouders uit Toronto die het geslacht van hun kind geheim houden, zelfs voor hem/haarzelf. Het gaat misschien “te ver”, maar moeten we niet voorzichtig zijn hoe we onze kinderen vormgeven door onze verwachtingen.”

Jonathan hield wel van extremere situaties om zijn gedachten uit te kunnen leggen. Maar desalniettemin, een goeie opmerking van Jonathan lijkt mij zo. Laat me je op mijn beurt een vraag stellen… Zou je na het lezen van de kinderhoroscoop van je zoontje of dochter, ooit weer onbevooroordeeld naar hem of haar kunnen kijken?

Over Jaap Spiering

Over Jaap Spiering

Een transiterende Noordelijke Maansknoop over mijn natal Zuidelijke Maansknoop. Het was 2014 en toen verdween ook het laatste van alles dat al verdwenen was; mijn werk. "Horoscopen" zei iets in mijn hoofd, "maak een website over horoscopen..." Ik had geen keus en zo ontstonden Horoscoopgids.nl en 1Horoscoop.nl, de voorlopers van Superhoroscoop.nl. Ik vertrok daarna naar Australië, leefde daar van het maken van horoscopen en de rest is geschiedenis.

Deel deze post

Lees ook alle andere posts