Een horoscooptekening maken kan je zelf

Wat is een horoscooptekening? En kan ik dan ook mijn ascendant berekenen?

Wanneer je een horoscooptekening bekijkt raak je waarschijnlijk gefascineerd door alle tekens en symbolen. Voor bijna iedereen ziet een horoscooptekening er spannend en mysterieus uit.

Oorspronkelijk werden horoscooptekeningen met de hand vervaardigd. Er kwam een uitgebreide berekening aan te pas. Hoewel sommige astrologen nog steeds alles handmatig uitrekenen zijn met de komst van het computer- en internettijdperk de meesten toch wel overgestapt op software en online astro applicaties.

Een horoscooptekening is een kaart met de posities van de planeten op het moment van je geboorte en de plaats waar je geboren bent. Het is een soort print  van het zonnestelsel bekeken vanaf de aarde.

De kaart toont gedetailleerde informatie over de posities van de zon, de maan, een aantal planeten en astrologische punten.

En ook je ascendant!

horoscooptekening

Wat je nodig hebt om een horoscooptekening te maken

Om een horoscooptekening te kunnen berekenen heb jij de volgende gegevens nodig:

  • Je geboortedatum is het belangrijkste.
  • Je geboorteplaats.
  • Je geboortetijd. Tot op de minuut.
 
Je kan je exacte geboortegegevens online opvragen bij de gemeente waarin je geboren bent. Veel mensen denken dat hun moeder een goede bron van informatie is, maar de praktijk heeft Superhoroscoop.nl geleerd dat vreemd genoeg moeders zich steevast vergissen in de juiste geboortetijd van hun kinderen. Het is erg belangrijk om deze informatie zo nauwkeurig mogelijk te krijgen, omdat een onjuiste tijd grote verschillen kan geven in de interpretatie van je horoscooptekening.

 

Als je je geboortetijd absoluut niet weet dan is het nog steeds mogelijk om je horoscooptekening te maken. Echter dan ontbreekt belangrijke informatie. In dit geval zal de Ascendant onbekend blijven. De Ascendant is samen met de posities van de Zon en de maan één van de belangrijkste componenten om te begrijpen wie je bent. Ook kunnen de Huizen niet berekend worden.

Jouw horoscooptekening is uniek en zal gedurende je gehele leven niet veranderen. De invloeden die op de kaart inwerken, evolueren echter voortdurend en deze krachten brengen verandering in het leven van een individu.

 

Maak nu eerst je horoscooptekening - vul je gegevens in

[birthreport report="drawing" form_title=""]

Wat zie je?

Sterrenbeelden

Je ziet een cirkel verdeeld in 12 delen van elk 30 graden. Iedere graad is gelijk aan 60 minuten (minuten zijn hier een maateenheid, niet een tijd). Elk deel vertegenwoordigt een teken van de dierenriem. In de volksmond sterrenbeeld genoemd.

Er zijn dus 12 sterrenbeelden (360/30=12). Deze zijn: ♈ Ram (Aries), ♉ Stier (Taurus), ♊ Tweelingen (Gemini), ♋ Kreeft (Cancer), ♌ Leeuw (Leo), ♍ Maagd (Virgo), ♎ Weegschaal (Libra), ♏ Schorpioen (Scorpio), ♐ Boogschutter (Sagittarius), ♑ Steenbok (Capricorn), ♒ Waterman (Aquarius) en ♓ Vissen (Pisces).

De sterrenbeelden zijn tegen de klok in over de horoscooptekening verdeeld.

De huizen

Naast de twaalf sterrenbeelden kent de horoscooptekening ook twaalf Huizen. Deze zijn genummerd (ook tegen de klok in). Je herkent ze als de spaken in een wiel.

De huizen zijn niets anders dan een verdeling van de hemel boven en “onder” je geboorteplaats, gebaseerd op de horizon op het moment dat je geboren werd. Ze zijn tegen de klok in van 1 tot 12 genummerd en het eerste huis begint op de positie van 9 uur.

De huizen vertegenwoordigen twaalf levensgebieden. De plaats waar een planeet staat zegt dus iets over welke energie in een bepaald levensgebied werkzaam is. De grootte van de huizen en huisposities varieert afhankelijk van waar ter wereld je bent geboren en op welk moment.

Er zijn acht verschillende huizensystemen. Het systeem Placidus is in de astrologie het meest gebruikte.

De planeten

Als je eenmaal je horoscooptekening hebt gemaakt, zie je ook de plaatsing  van alle planeten.

Elke planeet staat in een huis èn in een teken van de dierenriem (sterrenbeeld). Je geboorteplaats en -tijd bepalen in welk huis en welk sterrenbeeld een planeet staat.

In een horoscooptekening vind je standaard tien planeten. Dit zijn de “persoonlijke” planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, de “sociale” planeten Jupiter en Saturnus en de “buiten” planeten Uranus, Neptunus en Pluto.

Persoonlijke planeten vertellen over wat jij wil, je behoeftes. Sociale planeten zeggen iets over hoe jij je verhoudt tot de wereld om je heen en de buiten planeten vertellen veel over de tijd waarin jij leeft.

Planeten hebben verschillende omloopsnelheden. De maan bijvoorbeeld 29 dagen en Saturnus ongeveer 29,5 jaar.

Astrologen voegen soms ook asteroïden toe aan een horoscooptekening zoals Vertex, Chiron, Juno enzovoort. Dat geeft hen dan nog meer informatie.

Aspecten

Tussen de planeten zie je lijnen lopen. Deze geven de hoeken (as[ecten)  tussen de planeten aan en zijn daarmee een indicatie voor invloed van de planeten op elkaar. Sommige invloeden zijn gunstig, andere invloeden minder.

Ascendant, Midhemel en Maansknopen

Als laatste zijn er dan nog een paar belangrijke astrologische punten. De ascendant (AC) geeft een beeld over je uiterlijke kenmerken en vertelt over hoe jij je aan de wereld laat zien.

De Midhemel (MC) geeft een indicatie van je carrière, sociale status en reputatie.

De (Noordelijke) Maansknoop (een “hoefijzer” met de opening naar beneden) vertelt je over het pad van je spirituele groei.

Elementen

Sterrenbeelden worden ook ingedeeld naar de elementen Vuur (Aries, Leeuw, Boogschutter), Aarde (Stier, Maagd, Steenbok), Lucht (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) en Water (Kreeft, Schorpioen, Vissen).

De astroloog

De horoscooptekening is hèt instrument van de astroloog. Wanneer je je horoscooptekening aan een ervaren astroloog laat zien, zal hij (of zij) de nauwkeurigheid van de horoscooptekening bevestigen en je zal merken dat de astroloog de horoscooptekening kan interpreteren.

Voor elk moment in de tijd kan een kaart worden gemaakt – verleden, heden en toekomst. Dit maakt analyses – observaties van patronen in het verleden en het heden mogelijk, evenals voorspellingen van toekomstige ontwikkelingen.

 

Maar liefst 7 verschillende horoscopen. Alles over jou!